1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tilapia met couscoussalade

Tilapia met couscoussalade

Tilapia met couscoussalade product foto
  • Ingredienten:

  • 4 tilapiafilets (ca. 600 g)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • komkommer in blokjes
  • 375 gram couscous
  • 750 milliliter groentebouillon (van tablet)
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 1 rode of gele paprika zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 2 eetlepel peterselie gehakt
Bereiden
Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkel met citroensap, hier wordt de vis steviger door. Verhit 1 eetlepelolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de komkommer toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de couscous, bouillon en paprikablokjes erdoor. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt 3-4 minuten staan (volg de aanwijzingen op de couscousverpakking). Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis in 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous in een schaal en leg de visfilets erop. Bestrooi met de peterselie.
Variatie
Vervang tilapia door kabeljauw of koolvis.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie