Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tilapia met couscoussalade

Tilapia met couscoussalade

Tilapia met couscoussalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 tilapiafilets (ca. 600 g)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • komkommer in blokjes
  • 375 gram couscous
  • 750 milliliter groentebouillon (van tablet)
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 1 rode of gele paprika zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 2 eetlepel peterselie gehakt
Bereiden
Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Besprenkel met citroensap, hier wordt de vis steviger door. Verhit 1 eetlepelolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de komkommer toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de couscous, bouillon en paprikablokjes erdoor. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt 3-4 minuten staan (volg de aanwijzingen op de couscousverpakking). Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis in 5 minuten goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous in een schaal en leg de visfilets erop. Bestrooi met de peterselie.
Variatie
Vervang tilapia door kabeljauw of koolvis.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
77 g
vet
14 g
Kcal
610