Tilapia met spinazie- risotto en geitenkaas - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tilapia met spinazie- risotto en geitenkaas

Tilapia met spinazie- risotto en geitenkaas

Tilapia met spinazie- risotto en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 tilapiafilets
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 4 Lente-bosuitjes, in ringetjes
  • 250 gram risottorijst
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 1 courgette, in miniblokjes
  • 300 gram spinazie, panklaar
  • 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie samen met de boter en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Houd het groen apart. Voeg de rijst toe en bak 1-2 minuten tot de korrels glanzen. Schenk er bouillon bij tot de rijst net onder staat. Kook zachtjes en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is. Voeg voor de laatste scheut bouillon de courgette toe en kook deze 2-3 minuten mee. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de tilapiafilets circa 2 minuten per kant. Schep ten slotte de spinazie, groene bosui en geitenkaas door de risotto en warm 1-2 minuten mee. Serveer de risotto met de vis.
Variatie
Vervang tilapia door kabeljauw of zalm.

Voedingswaarde

Kcal
665