In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tilapiasandwich met citroenkrieltjes

Tilapiasandwich met citroenkrieltjes

Tilapiasandwich met citroenkrieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 tilapiafilets (ca. 500 g)
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. bloem
  • voor de vulling:
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
  • 50 g groene olijven, zonder pit
  • 50 g gedroogde tomaten op olie
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • versgemalen peper
  • ca. 50 ml olijfolie
  • voor de citroenkrieltjes:
  • 1 citroen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 450 g voorgekookte krieltjes, koelvers
  • 3 sjalotjes of 1 grote ui, in ringen
  • ovenschaal, ingevet
Voorbereiden
Leg de visfilets naast elkaar en besprenkelze met citroensap. Laat diteven intrekken. Bestrooi de filetsdaarna met bloem en halveer ze.Pureer de ingrediënten voor de vulling,behalve de olijfolie, tot een grovemassa en voeg zoveel olijfolie toe toteen smeerbare pasta ontstaat.Verwarm de oven voor op 180°C. Boenvoor de citroenkrieltjes de citroenschoon onder heet water, rasp de helftvan de schil en pers de vrucht. Verdeelde olijvenvulling over de helft van devisfilets. Leg de andere helften erop enleg de vissandwiches naast elkaar inde ovenschaal.
Bereiden
Zet de vis 12-15 minuten in het middenvan de oven en bak de sandwichesgaar en lichtbruin. Verhit de olijfolie ineen koekenpan en bak hierin de krieltjesmet sjalotjes goudbruin. Schep decitroenrasp en het -sap erdoor. Serveerde vissandwich samen met de krieltjes.
Variatie
Serveer de vissandwich eens op winterwortel,geschild en in lange lintengesneden en even gekookt in watermet zout.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
29 g
vet
31 g
Kcal
510