1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus

Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus

Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 courgette
  • 4 tilapiafilets
  • 100 g boter
  • 1 eetl. kappertjes
  • 8 ansjovisfilets
  • versgemalen peper
  • 1 lente-/bosuitje, in ringen
  • 1 citroen, in plakken
  • lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Leg de tilapiafilets naast elkaar. Meng de boter met de kappertjes en vier in stukjes verdeelde ansjovisfilets. Bestrijk de visfilets aan één kant met deze boter. Halveer de filets, leg op één helft courgettelinten en dek deze af met de andere vishelft. Zet de vissandwiches in de ovenschaal, verdeel de boter die over is erover en bak de vis 6-8 minuten in het midden van de oven tot de tilapia net gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met een beetje peper en bosui en garneer met ansjovisfilet en citroen.
Variatie
• Vervang tilapiafilet door zalmforelfilet.• Neem in plaats van courgette wortel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie