Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Timbaaltje van roomyoghurt met basilicum en aardbeien

Timbaaltje van roomyoghurt met basilicum en aardbeien

Timbaaltje van roomyoghurt met basilicum en aardbeien product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 blaadjes gelatine (8 g)
  • 250 ml slagroom (Melkan)
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g Griekse yoghurt of volle yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 200 g aardbeien, gehalveerd
  • versgemalen peper
  • enkele blaadjes basilicum
  • 4 timbaaltjes of rechte glazen, inhoud 150 ml, ingevet
Voorbereiden
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm 100 ml slagroom met basterdsuiker en vanillesuiker en laat de room zachtjes 2 minuten koken. Neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de warme room. Laat de room (eventueel in een bakje koud water) afkoelen tot het mengsel dikker wordt. Meng de yoghurt met de gehakte basilicum. Klop de rest van de slagroom stijf.
Bereiden
Spatel de room met de gelatine en de basilicumyoghurt door de geklopte slagroom. Schep dit mengsel in de timbaaltjes en laat de desserts 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de aardbeien met peper. Stort de timbaaltjes op bordjes. Leg de aardbeien eromheen. Garneer met blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
21 g
vet
23 g
Kcal
315