Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Timbaaltje van worteltagliatelle

Timbaaltje van worteltagliatelle

Timbaaltje van worteltagliatelle product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout en versgemalen (chili)peper
  • 400 g winterpeen, geschild
  • 2 sinaasappels, schoon geschrobd
  • 2 eetl. gembersiroop of honing
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 2 eetl. milde olijfolie of walnotenolie
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
Voorbereiden
Breng een pan met ruim water en wat zout aande kook. Snijd de winterpenen aan beiden kanten recht en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange plakken. Snijd de plakken in de lengte door. Blancheer de slierten 30 seconden in het kokende water en spoel ze onder koud water af. Rasp een halve sinaasappel en snijd de rest van de schil van de sinaasappels rondom weg. Snijd de parten tussen de vliezen uit en vang hierbij al het vocht op. Snijd de parten in stukjes.
Bereiden
Vermeng de parten sinaasappel met de wortelslierten. Maak een zoetzure dressing van het opgevangen sap, de rasp, gembersiroop, azijn en olie en breng op smaak met zout en versgemalen (chili)peper. Schep dit door de wortelsalade en laat een half uur trekken. Schep de wortel salade in een kommetje, druk goed aan en stort het op een bordje. Maak zo eenpersoonsporties. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel met wat overgebleven dressing.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
14 g
vet
16 g
Kcal
210