Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g roomkaas
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 250 g garnalen (Vismarine)
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 8 cherrytomaatjes/kerstomaatjes
  • 75 g veldsla of rucola
  • sprietjes bieslook
  • voor de saus:
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 1 theel. mierikswortelpasta (potje)
  • 1 theel. honing
  • 2 eetl. witte wijn
  • 4 timbaaltjes, kommetjes of (plastic) koffiebekertjes
  • huishoudfolie
Voorbereiden
Roer de roomkaas met een garde los en schep de bieslook en de garnalen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Bekleed de timbaaltjes met huishoudfolie. Snijd de zalm in stukjes en bekleed de timbaaltjes ermee. Verdeel de kaas-garnalenmassa over de timbaaltjes en druk de inhoud goed aan. Dek de timbaaltjes af en zet ze koel weg.
Bereiden
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Stort de timbaaltjes op een bord. Snijd de kerstomaatjes kruislings in. Garneer de timbaaltjes met de tomaatjes, de veldsla en een paar sprietjes bieslook en serveer de saus erbij.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
10 g
vet
30 g
Kcal
385