In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tiramisu con gelato e fragole (ijstaart met aardbeien)

Tiramisu con gelato e fragole (ijstaart met aardbeien)

Tiramisu con gelato e fragole (ijstaart met aardbeien) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 milliliter roomijs
  • 10 lange vingers
  • 3 eetlepels likeur naar keuze
  • 200 gram witte chocolade, grof geraspt
  • 25 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 400 gram aardbeien, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 takjes basilicum, blaadjes fijn gescheurd
  • 1 takje munt, blaadjes fijngehakt
  • cakevorm of bolle schaal
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Laat het ijs een beetje zachter worden zodat het makkelijk te scheppen is. Bekleed intussen de cakevorm met een groot stuk vershoudfolie en laat het folie aan beide kanten over de vorm hangen. Verdeel 5 lange vingers over de bodem van de vorm en besprenkel met de helft van de likeur. Verdeel de helft van het ijs hierover en bestrooi met een royale laag geraspte chocolade en pistachnoten. Herhaal deze 3 stappen tot al het ijs, chocolade en nootjes op zijn. Dek af met het folie en zet minimaal 2 uur in de diepvries. Schep de aardbeien om met de suiker en kruiden en laat afgedekt circa 30 minuten trekken. Schep een paar keer om.
Bereiden
Stort de ijstaart op een plank en snijd er per persoon een dikke plak van. Leg op bordjes en schep er wat aardbeien bij.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
81 g
vet
34 g
Kcal
695