Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tiramisu light

Tiramisu light

Tiramisu light product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 15-20 lange vingers
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 150 g halvajam (smaak naar keuze)
  • 1,5 eetl. warm water
  • 125 g aardbeien (voor de garnering), gehalveerd
  • decoratiechocolade (naar keuze)
  • vierkante of langwerpige schaal
Bereiden
Leg de lange vingers in de schaal naast en op elkaar. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Meng de yoghurt met de jam. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de 1,5 eetlepel warm water. Meng dit gelatinemengsel door het yoghurt-jammengsel. Giet dit over de lange vingers en laat het 1 uur in de koelkast opstijven. Leg de aardbeien op de tiramisu en strooi of verdeel de decoratiechocolade erover.koelen 1 uur

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
29 g
vet
3 g
Kcal
170