Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toast met paprika en makreel

Toast met paprika en makreel

Toast met paprika en makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 sneetjes witbrood
  • olijfolie ‘extra vierge’
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 groene paprika’s in reepjes
  • 1 blik tomaatblokjes
  • zwarte peper
  • ca. 200 g gerookte makreel (Vismarine)
  • 125 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetl citroensap
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sneetjes brood elk in 4 driehoekjes. Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 teentje knoflook en kwast de sneetjes brood hiermee in. Leg ze op een ovenrooster en bak ze in 10 minuten goudbruin en droog. Laat ze afkoelen. Dit kan een dag van tevoren, bewaar ze in een trommel. Stoof de paprikareepjes 20 minuten in 2 eetlepels olijfolie met de tomaatblokjes met vocht en wat zwarte peper. Laat afkoelen. Verdeel het makreelvlees in kleine stukjes en meng deze met de crème fraîche, peterselie (bewaar wat voor het garneren), citroensap en de rest van de knoflook. Bewaar de gestoofde paprika en het makreelmengsel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Verdeel de gestoofde paprika over de toastjes en schep op elk een lepel van het makreelmengsel. Maal er nog wat zwarte peper over en garneer met peterselie.24 stuks

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
6 g
vet
7 g
Kcal
100