Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto

Toastje met geroosterde gele paprika en bieslookpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 volkorenboterhammen
  • 2 gele paprika’s, in stukken gesneden
  • 12 sprietjes bieslook + extra om te garneren
  • 4 takjes peterselie, alleen de blaadjes
  • 4 olijfolie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram cashewnoten
  • 25 gram oude kaas
  • uitsteekvormpje
  • vershoudfolie
Bereiden
Rooster de boterhammen en steek uit elke snee 4 vormpjes. Verwarm de ovengrill voor en leg de stukken paprika op een bakplaat. Rooster de paprika’s tot het vel er zwartgeblakerd uitziet. Leg in een kom, dek af met folie en laat circa 10 minuten staan. Wrijf het vel van de paprika’s eraf in een kom met koud water en snijd het vruchtvlees in brede repen. Schep om met 1 eetlepel olie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de bieslook, peterselie, 3 eetlepels olijfolie, citroenrasp, knoflook, cashewnoten en kaas tot een dikke pesto. Beleg de toastjes met de paprika en wat bieslookpesto. Garneer met sprietjes bieslook.