Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen 0 - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen

Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen

Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g spinazie
  • 8 gedroogde vijgen, in stukjes
  • 1 bol buffel mozzarella (PLUS Moment)
  • 8 plakken Puur van Smaak serranoham reserva
  • 4 Romatomaten
  • 3 el verse groene pesto
  • 12 blaadjes verse munt (biologisch)
  • 50 g pittenmix culinair
Bereiden
Meng de spinazie en vijgen met 3 el pesto. Verdeel over 4 borden. Snijd de mozzarella in stukjes en de ham in reepjes. Verdeel over de salade. Snijd de tomaat door de helft. Verdeel de helft van de tomaat vanuit het midden in 6 delen, maar snijd hierbij niet te diep (1 centimeter ongeveer). Snijd hierna de 6 delen in de vorm van een blaadje. Snijd voorzichtig tussen huid en het vruchtvlees om de 2 lagen los van elkaar te krijgen. Vouw de buitenste blaadjes naar buiten. Plaats op de borden naast de salade. Strooi de munt en de pittenmix erover. Lekker met Korenlanders brood!
Variatie
Liever zonder vlees? Vervang de ham door een avocado in reepjes. Liever vis? Vervang de ham door garnalen.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
29 g
vet
24 g
Kcal
430