Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen

Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 8 gedroogde vijgen, in stukjes
  • 1 bol buffel mozzarella (PLUS Moment)
  • 8 plakken Puur van Smaak serranoham reserva
  • 4 Romatomaten
  • 3 el verse groene pesto
  • 12 blaadjes verse munt (biologisch)
  • 50 g pittenmix culinair
Tomaatbloem met spinazie en gedroogde vijgen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de spinazie en vijgen met 3 el pesto. Verdeel over 4 borden. Snijd de mozzarella in stukjes en de ham in reepjes. Verdeel over de salade. Snijd de tomaat door de helft. Verdeel de helft van de tomaat vanuit het midden in 6 delen, maar snijd hierbij niet te diep (1 centimeter ongeveer). Snijd hierna de 6 delen in de vorm van een blaadje. Snijd voorzichtig tussen huid en het vruchtvlees om de 2 lagen los van elkaar te krijgen. Vouw de buitenste blaadjes naar buiten. Plaats op de borden naast de salade. Strooi de munt en de pittenmix erover. Lekker met Korenlanders brood!

Variatie

Liever zonder vlees? Vervang de ham door een avocado in reepjes. Liever vis? Vervang de ham door garnalen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 430
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 24 g