1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten en courgette met koriandermayonaise

Tomaten en courgette met koriandermayonaise

Tomaten en courgette met koriandermayonaise product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g kleine trostomaten
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 g waterkers of veldsla
  • voor de koriandermayonaise:
  • 100 ml yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. mayonaise
  • enkele druppels tabasco of mespunt
  • cayennepeper
  • zout
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Laat de tomaten eventueel aan de tak zitten en kruis ze in. Leg ze in de ovenschaal. Schaaf de gewassen courgette in lange plakken en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Meng de olijfolie met de knoflook. Bestrijk de tomaten en courgette met de knoflookolie en strooi er geraspte kaas over. Verdeel de waterkers of veldsla over de borden. Meng de ingrediënten van de koriandermayonaise. Verwarm de grill.
Bereiden
Zet de tomaten en courgette 2-3 minuten onder de grill (niet te dicht eronder) totdat de kaas gesmolten en de courgette lichtbruin is. Verdeel de tomaten en courgette over de sla en serveer de koriander­mayonaise er in een kommetje bij.Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie