Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten en courgette met koriandermayonaise

Tomaten en courgette met koriandermayonaise

Tomaten en courgette met koriandermayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g kleine trostomaten
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 g waterkers of veldsla
  • voor de koriandermayonaise:
  • 100 ml yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. mayonaise
  • enkele druppels tabasco of mespunt
  • cayennepeper
  • zout
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Laat de tomaten eventueel aan de tak zitten en kruis ze in. Leg ze in de ovenschaal. Schaaf de gewassen courgette in lange plakken en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Meng de olijfolie met de knoflook. Bestrijk de tomaten en courgette met de knoflookolie en strooi er geraspte kaas over. Verdeel de waterkers of veldsla over de borden. Meng de ingrediënten van de koriandermayonaise. Verwarm de grill.
Bereiden
Zet de tomaten en courgette 2-3 minuten onder de grill (niet te dicht eronder) totdat de kaas gesmolten en de courgette lichtbruin is. Verdeel de tomaten en courgette over de sla en serveer de koriander­mayonaise er in een kommetje bij.Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
12 g
vet
34 g
Kcal
415