In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten met sardines en olijven

Tomaten met sardines en olijven

Tomaten met sardines en olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
5

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Snijd de kapjes aan de bovenkant van 8 kleine trostomaten of cocktailtomaten eraf. Hol de tomaten uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een bord. Giet 2 blikjes sardines af en verwijder de graatjes. Pureer de vis met 1 eetlepel citroensap, 50 gram groene olijven met piment, 4 ansjovisfilets en 1 eetlepel kappertjes. Vul de tomaten met deze spread. 
Variatie
Neem in plaats van sardines gerookte makreelfilet of voor vegetariërs feta in plaats van vis en serveer de tomaatjes op eierdopjes of kleine glaasjes.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
0 g
vet
4 g
Kcal
60