1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten-olijvenchutney

Tomaten-olijvenchutney

Tomaten-olijvenchutney product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g trostomaten, gehalveerd
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetl. suiker
  • zout en peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 12 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
  • lage ovenschaal of braadslede
  • jampot met deksel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten met de snijkant boven naast elkaar in de ovenschaal of braadslede. Leg de teentjes knoflook, plakken citroen en kruiden ertussen. Strooi er suiker, zout en peper over. Druppel de olie erover. Rooster de tomaten 40-45 minuten in het midden van de oven.
Bereiden
Verwijder de kruidentakjes. Pureer de helft van de tomaten met de gepelde knoflook grof. Snijd de rest van de tomaten (verwijder de losse schillen) iets kleiner. Meng ze door de gepureerde tomaten met de gedroogde tomaten en olijven. Schep de chutney in de glazen pot.4 porties
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 230
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie