Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini

Tomaten-paprikasoep met spinazie-notencrostini product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode paprika’s, gehalveerd, zaadjes verwijderd
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 100 ml olijfolie
  • 600 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 klein stokbrood, in schuine plakken
  • 150 g verse spinazie
  • 75 g gepelde walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 1 theel. kurkuma
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s en tomaten met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk ze met olijfolie. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot de velletjes van de paprika donker kleuren en de tomaten zacht zijn. Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit deze af en laat 5 minuten rusten. Haal dan het vel er vanaf. Pureer de paprika’s en tomaten met een beetje bouillon. (Dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Verwarm de groentepuree met de rest van de bouillon. Rooster de plakken stokbrood. Hak de spinazie, walnoten en knoflook. Voeg de kaas, zout en peper toe en giet de olie er tijdens roeren in een straaltje bij. Meng de crème fraîche met de kurkuma. Serveer de soep met de crème fraîche en het stokbrood, bestreken met de spinazie-notentapenade.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
35 g
vet
54 g
Kcal
685