Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaten-wortelsoep met sinaasappel

Tomaten-wortelsoep met sinaasappel

Tomaten-wortelsoep met sinaasappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 grote winterwortel in blokjes
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 5 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 0,5 l groentebouillon of kruidenbouillon
  • 3 sinaasappels
  • blaadjes koriander of basilicum voor garnering
Voorbereiden
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, wortel en sjalotjes 2-3 minuten. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak ze even mee. Blus af met wijn en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20 minuten. Boen de sinaasappels schoon onder heet water. Schil van één sinaasappel dunne schilletjes voor garnering. Pers de vruchten.
Bereiden
Pureer de soep en giet het sap erbij. Serveer de soep, bij voorkeur afgekoeld, in glazen gegarneerd met sinaasappelschilletjes en blaadjes koriander of basilicum.
Variatie
• Vervang de koriander of basilicum door reepjes gedroogde tomaat op olie.• Neem in plaats van droge witte wijn droge sherry.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
13 g
vet
13 g
Kcal
200