1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatenfrittata met surimi

Tomatenfrittata met surimi

Tomatenfrittata met surimi product foto
  • Ingredienten:

  • 8 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 milliliter olijfolie
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit, in stukjes
  • 150 gram surimi, in stukjes
  • 60 gram kappertjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd de tomaten in dunne plakken. Pers de knoflook erboven en giet de olijfolie erop. Klop de eieren los met 2 eetlepels water of bouillon, 1 eetlepel koriander, zout en peper. Verhit een koekenpan en bak hierin de tomaten met knoflook en olie 2-3 minuten. Verdeel de olijven en surimi erover. Giet het eimengsel erover en bak 7-8 minuten op middelhoge stand met het deksel op de pan. Keer om en bak nog 2-3 minuten. Bestrooi met de rest van de koriander en de kappertjes. Lekker met ciabatta- of focacciabrood.
Variatie
Vervang de surimi door garnalen of tonijn uit blik.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 355
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie