Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatensalade met gegrilde feta

Tomatensalade met gegrilde feta

Tomatensalade met gegrilde feta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 takjes oregano, de blaadjes gerist
  • 1 sjalot, in dunne halve ringen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergin
  • 1 eetlepel (witte) balsamico- azijn
  • 400 gram (gele) cherry-/ kerstomaatjes, gehalveerd
  • olie om in te vetten
  • 12 dunne plakken stokbrood
  • 150 gram feta, in 4 gelijke plakken
Bereiden
Houd wat blaadjes oregano apart om te garneren en hak de rest fijn. Meng de sjalot, gehakte oregano, olijfolie en azijn door elkaar en schep hier de tomaatjes door. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 30 minuten trekken op kamertemperatuur. Schep nog een paar keer om. Verhit de grillpan en vet deze royaal in met olie. Gril de plakken stokbrood om en om bruin en leg ze op borden. Gril de feta kort om en om en leg bij het brood. Schep de tomatensalade eromheen en bestrooi met nog wat oreganoblaadjes.
Variatie
Vervang de oregano door basilicum.