Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood

Tomatensoep met balletjes en koriander-knoflookbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 8 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 kilogram rijpe tomaten, in stukken
  • 1 eetlepel tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 500 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel maizena
  • 100 milliliter melk of kookroom
  • voor de balletjes:
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels paneermeel
  • voor het knoflookbrood:
  • 1 stokbrood, in schuine plakken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte koriander
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en laurierblaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee. Schep de gember, tomaten en tijm erdoor en smoor 8-10 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Vorm intussen kleine balletjes van het gehakt, komijn, eidooier, paneermeel, zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep. Voeg de gehaktballetjes toe en kook zachtjes 5-7 minuten. Bind de soep met maizena aangelengd met de melk. Rooster het stokbrood, bestreken met olijfolie gemengd met knoflook en koriander, in een hete grillpan of onder de ovengrill. Serveer bij de soep.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
55 g
vet
29 g
Kcal
595