1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini product foto
  • Ingredienten:

  • 150 milliliter olijfolie
  • 500 gram pancetta, in reepjes of gerookte spekblokjes
  • 5 uien, in stukken
  • 8 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 winterwortels, geschrapt, in stukken
  • 8 stengels bleekselderij, in stukken
  • 3 rode pepers, zonder zaadjes, in stukken
  • 8 blikjes (à 400 g) gepelde tomaten
  • 1 liter vlees- of groentebouillon
  • 8 takjes tijm
  • 8 takjes rozemarijn
  • 5 laurierblaadjes
  • 1 kilogram spinazie- of kaastortellini
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 bosje basilicum, gehakt
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • keukengaren
  • soeppan van 6-8 liter
Bereiden
Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook 4-5 minuten. Voeg de wortel, bleekselderij en rode peper toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Bind de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij el- kaar en hang in de soep. Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer. Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.
Variatie
• Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt. • In plaats van pancetta zijn gehaktballetjes ook lekker.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
15
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie