1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatensoep met spinazietortellini en kaasbroodjes

Tomatensoep met spinazietortellini en kaasbroodjes

Tomatensoep met spinazietortellini en kaasbroodjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 grote venkelknol, geschaafd of in smalle reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 l groentebouillon of kruidenbouillon (van tablet)
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 250 g tortellini gevuld met spinazie
  • 1 stokbrood of ciabattabrood, horizontaal doorgesneden
  • 100 g roomkaas naturel of met tuinkruiden
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de venkel en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Giet de bouillon en gezeefde tomaten erbij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en tortellini bij de soep. Kook zachtjes 4-6 minuten tot de bonen en tortellini gaar zijn. Verwarm de ovengrill. Snijd het brood in vieren. Besmeer de broodjes met de roomkaas. Sprenkel er olijfolie over en zet ze even onder de hete grill tot de kaas licht smelt. Serveer de kaasbroodjes bij de soep.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 71 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie