1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatensoep

Tomatensoep

Tomatensoep product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel suiker
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 750 gram romatomaten, in stukken
  • 2 rundersaucijzen
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree, knoflook en ui op een lage stand. Breng op smaak met zout, peper en de suiker en blijf circa 5 minuten roeren tot de ui zacht is. Voeg de bouillontabletten, tomaten en 750 ml kokend water toe en roer goed door. Laat de soep met het deksel op de pan circa 15 minuten koken op een lage stand. Verwijder intussen het vel van de saucijzen en snijd het vlees in plakjes van circa 1/2 centimeter. Rol van de plakjes ronde balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de balletjes op een lage stand gaar. Schep tussendoor steeds om. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de gehaktballetjes toe en roer goed door. Lekker met brood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 225
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie