Tomatensorbet - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatensorbet

Tomatensorbet

Tomatensorbet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode grapefruits
  • 500 g rijpe tomaten ontveld, in stukken
  • 1 eetl. versgehakte munt
  • 2 eetl. pastis
  • zout
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 eiwit
  • muntblaadjes
  • 4 gekoelde glazen of coupes
Voorbereiden
Schil de grapefruits dik, dus ook het wit van de schil. Snijd met een puntig mesje het vruchtvlees los. Verwijder de pitjes. Pureer de grapefruitpartjes met de tomaten en munt fijn. (Zeef het mengsel eventueel). Meng de pastis erdoor en voeg zout en cayennepepertoe. Schep het mengsel in een ondiepe diepvriesbak en zet die minstens 3 uur in de diepvries.
Bereiden
Klop het eiwit stijf. Haal de sorbet uit de diepvries. Crush het ijs met een staafmixer fijn en schep het eiwit er voorzichtig doorheen. Zet het ijs nog 1 uur terug in de diepvries.Schep kleine bolletjes in de glazen en garneer met munt.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
6 g
vet
0 g
Kcal
35