1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatentaartje met Hollandse garnalen

Tomatentaartje met Hollandse garnalen

Tomatentaartje met Hollandse garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 4 vellen filodeeg van 24x24 cm, ontdooid
  • 50 g boter gesmolten
  • 1 lenteuitje/bosuitje in smalle ringen, loof apart
  • 125 g cherrytomaten/kerstomaten in vieren
  • pluk fijne veldsla of rucola
  • 100 g Hollandse garnalen (Vismarine)
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 1 theel. verse tijmblaadjes of 1/2 theel. gedroogd
  • zout en versgemalen peper
  • muffinvorm of 4 quichevormpjes ø 10 cm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deegvellen in vieren. Bestrijk ze met de boter en leg in ieder vormpje of in iedere holte van de muffinvorm 4 deegvelletjes schuin op elkaar. Bak ze in circa 12 minuten in het midden van de oven lichtbruin en krokant.
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er de bosui, zonder het loof, aan toe. Schep de dressing door de tomaten. Wip de deegbakjes uit de vormen. Leg er veldsla of rucola in en verdeel de tomaten erover. Schep de garnalen en het loof van de bosui op de tomaatjes.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 300
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie