1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomatentimbaaltje met garnalen

Tomatentimbaaltje met garnalen

Tomatentimbaaltje met garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 5 blaadjes (rode) gelatine
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 2 eetl. wodka of jenever
  • versgemalen peper
  • 125 ml slagroom (Melkan), lobbig geklopt
  • 2 eetl. honing
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 200 g Hollandse garnalen
  • mespunt chilipoeder of paprikapoeder
  • 2 stengels bieslook
  • 4 timbaaltjes of rechte glaasjes, licht ingevet
  • spuitflesje of pipet
Voorbereiden
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de gezeefde tomaten zonder te koken. Voeg wodka of jenever en peper toe. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de lauwe tomatenvloeistof. Spatel de slagroom erdoor en verdeel dit mengsel over de timbaaltjes. Laat deze afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. (Dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Meng de honing met balsamico in een spuitflesje. Meng de garnalen met chilipoeder. Spuit diagonaal honingstrepen op 4 borden. Stort de timbaaltjes erop en leg de garnalen eromheen. Garneer met bieslook.
Variatie
Neem in plaats van slagroom demi crème fraîche (Melkan).
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 210
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie