1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tompouce met roomkaasvulling en fruit

Tompouce met roomkaasvulling en fruit

Tompouce met roomkaasvulling en fruit product foto
  • Ingredienten:

  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 200 milliliter slagroom
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • 150 gram pure chocolade
  • 250 gram zomerfruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
  • 100 gram geleisuiker
  • blaadjes munt voor garnering
  • 4 bollen citroensorbetijs
  • 1 flesje licht mousserende wijn (cava of prosecco)
  • bakpapier
  • 4 hoge glazen of coupes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Meng de basterdsuiker door de roomkaas. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom luchtig door het roomkaasmengsel en laat in de koelkast verder opstijven. Halveer de plakjes bladerdeeg, prik er gaatjes in en verdeel de jam erover. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Smelt de chocolade au bain-marie en strijk deze uit over het bakpapier. Ga met een vork over de chocolade heen zodat je lange slierten krijgt. Vorm ze tot een krul door het bakpapier wat te buigen. Leg wat fruit apart voor garnering. Breng de rest van het fruit met de geleisuiker aan de kook en laat iets inkoken. Maak stapeltjes van bladerdeeg, roomkaasmengsel, bladerdeeg, roomkaas- mengsel en dek af met de fruitgelei. Garneer met fruit, munt en de chocoladekrullen. Schep de bollen ijs in 4 hoge glazen en vul af met de wijn.
Variatie
In plaats van roomkaas is mascarpone ook lekker. Gebruik dan 250 gram mascarpone met 100 ml slagroom.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 109 g
  • vet
  • 55 g
  • Kcal
  • 1020
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie