1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tompouce

Tompouce

Tompouce product foto
  • Ingredienten:

  • 3 vellen filodeeg, ontdooid
  • 1 losgeklopt ei
  • 40 g amandelschaafsel
  • 150 g mascarpone
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • poedersuiker
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met het ei en leg er een vel bovenop. Bestrijk dit ook met ei en leg het laatste vel erop. Bestrijk ook dit met ei en snijd het deegvel met een pizza­snijder in 8 gelijke stukken (driehoek, vierkant, rechthoek of ruit). Bestrooi ze met een derde van het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en knapperig. Roer ondertussen de mascar­pone los met de citroenrasp, sap en honing. Leg op elk bord een filokoekje en verdeel hierover de mascarpone. Bestrooi met de rest van de amandelen, leg het andere filokoekje erbovenop en bestrooi met poedersuiker.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie