1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 4 vellen filodeeg ontdooid
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 4 takjes dille
  • 100 gram mascarpone
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram gerookte zalm in gelijke repen
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter. Hak 2 takjes dille fijn en strooi over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter. Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Bereiden
Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone. Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op of ertegenaan. Serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie