Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing

Tonijn met cannellinibonen en rucoladressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram rucola
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pijnboom- of zonnebloempitten
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 400 gram cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram cherry/-kerstomaten, gehalveerd
  • 3 lente/-bosuitjes, in ringetjes
  • 2 blikjes tonijn van ca. 190 g per stuk, uitgelekt
  • ciabatta of focacciabrood, in plakken
  • zeezout
Bereiden
Pureer de helft van de rucola met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wrijf een schaal in met de knoflook. Snijd de rest van de rucola grof en leg deze in de schaal. Voeg de pijnboompitten, cannellinibonen, kerstomaten, de helft van de bosui, de tonijn en de rucoladressing toe en meng luchtig. Bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met ciabatta en de rest van de olijfolie met zeezout.
Variatie
In plaats van cannellinibonen zijn witte bonen, sperziebonen, doperwten en mais ook lekker. Tonijn kan worden vervangen door gerookte makreel of forel. Voeg een 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden en 50 gram olijven extra toe.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
39 g
vet
30 g
Kcal
575