1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijnsalade met knoflookcroutons

Tonijnsalade met knoflookcroutons

Tonijnsalade met knoflookcroutons product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram sperziebonen afgehaald
  • 3 blikje tonijn op olie of water uitgelekt
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 eetlepel groene olijven zonder pit, gehalveerd of in plakjes
  • 1 blikje mais (ca. 250gr) uitgelekt
  • 1 krop sla in partjes
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepel olijfolie (voor de dressing)
  • 1 citroen geperst
  • 1 stokbrood of sneetjes witbrood in plakjes of repen
  • 4 eetlepel olijfolie (voor de croutons)
  • 2 teentje knoflook gehakt
Bereiden
Kook de sperziebonen 10 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en versgemalen peper toe. Schep de tonijn, komkommer, olijven, maïs en dressing door elkaar. Bak het brood in de olie met knoflook goudbruin. Scheur de slablaadjes iets kleiner. Leg ze op een schaal met de tonijnsalade erop. Garneer met de sperziebonen, tomaatparten en croutons.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 49 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie