1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijnsalade

Tonijnsalade

Tonijnsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1/2 komkommer, in miniblokjes
  • reepjes gedroogde tomaat op olie
  • Voor de dressing:
  • 5 ansjovisfilets, in stukjes
  • 6 eetl. (yoghurt)mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • voor de garnering:
  • rucola
  • cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • komkommer
  • wortel
  • paprika (rood, geel, groen)
  • augurkjes
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper. Meng de aardappel met de ui, tonijn, kappertjes, Provençaalse kruiden, komkommer en gedroogde tomaat. Schep de dressing er luchtig door. Garneer de salade met de rucola en tomaatjes. Snijd cijfers uit komkommer, wortel en paprika en leg met de augurkjes eromheen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 24 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 265
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie