Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijnsalade

Tonijnsalade

Tonijnsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1/2 komkommer, in miniblokjes
  • reepjes gedroogde tomaat op olie
  • Voor de dressing:
  • 5 ansjovisfilets, in stukjes
  • 6 eetl. (yoghurt)mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • voor de garnering:
  • rucola
  • cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • komkommer
  • wortel
  • paprika (rood, geel, groen)
  • augurkjes
Bereiden
Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper. Meng de aardappel met de ui, tonijn, kappertjes, Provençaalse kruiden, komkommer en gedroogde tomaat. Schep de dressing er luchtig door. Garneer de salade met de rucola en tomaatjes. Snijd cijfers uit komkommer, wortel en paprika en leg met de augurkjes eromheen.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
24 g
vet
6 g
Kcal
265