In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijntaart met rode ui

Tonijntaart met rode ui

Tonijntaart met rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 Plakjes Diepvriesbladerdeeg of hartigetaartdeeg ontooid
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 400 gram rode ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 blikje Tonijn ( ca 400 gram ) uitgelekt
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • 3 eieren losgeklopt
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram Feta of roomkaas, verkruimeld
  • 100 milliliter kookroom of koffieroom
  • Quichevorm of springvorm 24 cm Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met het deeg. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork. Leg het overgebleven deeg apart. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en knoflook 4 minuten. Meng de tonijn en peterselie erdoor. Schep het vis-uienmengsel op de deegbodem. Meng de eieren met zout, peper, belegen kaas, feta en room en schenk dit over de vulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje op de rand van de taart en plak dit goed vast met een beetje water. Bak de taart in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
41 g
vet
58 g
Kcal
880