Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortilla met sinaasappel-selderijsalade

Tortilla met sinaasappel-selderijsalade

Tortilla met sinaasappel-selderijsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 450 g gekookte aardappelplakje s (koelvers)
  • 6 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 blikje maïs (ca. 275 g), uitgelekt
  • 1 lenteuitje/bosuitje in ringetjes
  • 2 sinaasappels dik geschild
  • 3 stengels bleekselderij in boogjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 eetl. chilisaus
Voorbereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de aardappels 4 minuten. Klop de eieren los met zout, peper en kaneelpoeder. Schep de maïs erdoor.
Bereiden
Giet het ei-maïsmengsel met de bosui bij de aardappelplakjes en laat de tortilla met deksel op de pan op halve stand in circa 12 minuten gaar worden. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Meng de partjes, sap, bleekselderij, zout en peper. Bestrooi met rode ui. Meng chilisaus met 1 eetlepel olie en druppel dit over de salade. Serveer de tortilla in punten gesneden met de salade.
Variatie
- Vervang de maïs door doperwten.- Neem in plaats van sinaasappel grapefruit en in plaats van bleekselderij avocado.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
44 g
vet
17 g
Kcal
375