In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet

Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet

Tortillabakje met Provençaalse kalkoenfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 tortillawraps
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kalkoenfilet in repen
  • 1 rode en 1 groene paprika zonder zaadjes, in repen
  • 2 uien in kleine partjes
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 400 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels azijn
  • 50 gram geraspte oude kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de tortilla’s in ovenvaste kommetjes. Zet er eventueel nog een ander kommetje in en bak de tortilla’s circa 10 minuten op het ovenrooster. Haal de tortilla’s uit de kommetjes en bak ze circa 10 minuten verder op 180°C tot ze knapperig zijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kalkoenrepen, bestrooid met zout en peper, rondom bruin. Schep ze uit de pan. Bak de paprika’s, uien en knoflook in het bakvet. Voeg de tomaten, Provençaalse kruiden en kalkoen toe en stoof zachtjes circa 10 minuten. Maak de spinazie aan met de rest van de olie en de azijn en bestrooi met de kaas. Serveer het tortillabakje met de spinaziesalade.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
51 g
vet
26 g
Kcal
615