Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortillapizza met kip en salami

Tortillapizza met kip en salami

Tortillapizza met kip en salami product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 tortilla's ø 25 cm
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250 g kipfilet in kleine blokjes of reepjes
  • 100 g salami in reepjes
  • 100 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • zout en versgemalen peper
  • 125 g mozzarella
  • enkele blaadjes koriander voor garnering
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Leg de tortilla's naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de kipfilet en salami toe en bak deze 8-10 minuten mee. Meng de gezeefde tomaten met de gehakte koriander, zout en peper. Bestrijk de tortilla's met dit mengsel. Voeg zout en peper bij het kipmengsel en verdeel dit over de tortilla's. Leg de mozzarella erop en bak de pizza's 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze gegarneerd met blaadjes koriander.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
36 g
vet
31 g
Kcal
550