1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortillapizza met kip en salami

Tortillapizza met kip en salami

Tortillapizza met kip en salami product foto
  • Ingredienten:

  • 4 tortilla's ø 25 cm
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250 g kipfilet in kleine blokjes of reepjes
  • 100 g salami in reepjes
  • 100 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • zout en versgemalen peper
  • 125 g mozzarella
  • enkele blaadjes koriander voor garnering
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Leg de tortilla's naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg de kipfilet en salami toe en bak deze 8-10 minuten mee. Meng de gezeefde tomaten met de gehakte koriander, zout en peper. Bestrijk de tortilla's met dit mengsel. Voeg zout en peper bij het kipmengsel en verdeel dit over de tortilla's. Leg de mozzarella erop en bak de pizza's 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze gegarneerd met blaadjes koriander.
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie