Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortillataart met gerookte vis

Tortillataart met gerookte vis

Tortillataart met gerookte vis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd
  • 8 tortillawraps (van 25 cm Ø)
  • 1 Krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • 4 Gerookte makreelfilets, in stukjes
  • 4 Lente-bosuitjes, in ringetjes
  • 200 gram Gerookte zalm, in reepjes
  • 200 gram cherry-kerstomaatjes, in vieren
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 1 handje basilicumblaadjes
Bereiden
Meng de yoghurt (houd 2 eetlepels yoghurt apart voor de bovenkant) met de tijm, zout en peper en bestrijk de tortilla’s ermee. Verdeel de ijsbergsla over de tortilla’s. Leg op 4 tortilla’s makreel met bosui en op 3 tortilla’s zalm met tomaat, feta en de helft van de basilicum. Stapel de gevulde tortilla’s om en om en leg de tortilla zonder vulling er omgekeerd op. Strijk de rest van de yoghurt over het midden van de taart en leg de overige basilicumblaadjes erop. Snijd de taart in punten. Lekker met een tomaten-komkommersalade.
Variatie
• Neem tonijn uit blik in plaats van gerookte makreel. • Vervang de feta door kruidenroomkaas of geitenkaas.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
48 g
vet
38 g
Kcal
715