Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 beschuiten, fijn verkruimeld
  • 2 eieren
  • 6 eetl. pesto
  • zout en versgemalen peper
  • 750 g kalfsgehakt of rundergehakt
  • 125 ml zure room (Melkan)
  • 150 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 2 sjalotjes gesnipperd
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Meng de beschuiten, eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
Bereiden
Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt. Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto. Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
Variatie
Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
12 g
vet
59 g
Kcal
755