1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood product foto
  • Ingredienten:

  • 1 potje gedroogde tomaten op olie (uitgelekt gewicht ca. 180 g)
  • 1 kilogram rundergehakt
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 1 ei
  • 100 gram groene olijven zonder pit, gehakt
  • 3 eetlepel paneermeel
  • 2 vlees- of romatomaten in dunne plakken
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 ciabattabrood
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
Voorbereiden
cakevorm, ca. 25 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de tomaten af, bewaar de olie voor een sladressing. Pureer de tomaten. Meng het gehakt met de tomatenpuree, de sjalotjes,het ei, de olijven en zout en peper. Kneed goed door. Voeg als de massa te vochtig is enkele eetlepels paneermeel toe. Schep het gehakt in de cakevorm, druk goed aan en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad. Leg de plakken tomaat erop en druk ze iets in het gehakt. Verdeel de ansjovisfilets kruislings over de tomaten. Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven. Snijd het ciabattabrood in dikke plakken. Bestrijk deze met olijfolie waaraan knoflook is toegevoegd en leg de plakken brood de laatste 15 minuten naast de cakevorm in de oven. Laat het gehakt in de cakevorm iets afkoelen en snijd het daarna in dikke plakken. Serveer met het ciabattabrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 61 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 68 g
  • Kcal
  • 1045
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie