Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 g rundergehakt
  • 350 g half-om-half gehakt
  • 3 eieren geklutst
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 theel. gehakte verse tijm
  • zout en versgemalen peper
  • 2 pruimtomaten, ontveld, zonder zaadjes, in dunne plakken
  • 125 g reepjes rauwe ham
  • 20 groene olijven, zonder pit, gehakt
  • 6 ansjovisfilets, gehakt
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 pot tomatensaus voor pasta
  • cakevorm of broodvorm, ca. 26 cm, ingevet
  • bakpapier en aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het gehakt met ei, knoflook, ui, groene kruiden, zout en peper. Druk de helft van het gehaktmengsel in de vorm. Leg daarop plakken tomaat, hamreepjes, olijven, ansjovis en strooi de kaas erover. Druk de rest van het gehakt er stevig op. Leg daarop een vel bakpapier met daarop aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee. Vul deze tot halverwege de vorm met heet water. Zet de braadslee met het gehakt 1 uur in het midden van de oven. Verwijder bakpapier en folie en bak nog circa 20 minuten tot de korst bruin kleurt. Het brood is gaar als een spies, in het midden gestoken, er schoon uitkomt. Serveer het brood warm of koud in plakken gesneden met de verwarmde pastasaus.

Voedingswaarde

eiwit
55 g
koolhydraten
10 g
vet
49 g
Kcal
700