Toscaans rundvlees - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaans rundvlees

Toscaans rundvlees

Toscaans rundvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram runderrollade
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine venkelknol, in halve ringen
  • 1 winterwortel of 200 g waspeen, in plakken
  • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
  • 1 fles Chianti of andere niet te zware rode wijn
  • 4 stevige tomaten
  • 2 eetlepel gehakte verse basilicum
  • aluminiumfolie
Bereiden
Bestrooi de rollade met zout en peper en bak in een braadpan rondom lichtbruin in 1 eetlepel olijfolie. Neem het vlees uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en bak de spekblokjes, ui, knoflook, venkel en wortel 5 minuten op een lage stand. Leg het vlees bij de groenten in de pan en voeg de rozemarijn toe. Verwarm de wijn en giet over het vlees. Stoof met het deksel op de pan 2 tot 2,5 uur op de laagste stand tot het vlees gaar is. Kruis intussen de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in parten. Voeg de partjes tomaat het laatste half uur van de stooftijd toe aan het vlees. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Kook het stoofvocht een beetje in. Pureer de groenten met het stoofvocht tot een gladde saus of laat de groenten heel. Breng op smaak met zout en peper en voeg de basilicum toe. Serveer het vlees in plakken met de saus. Lekker met aardappelpuree met een scheutje olijfolie en eventueel wat lente-ui.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
8 g
vet
21 g
Kcal
475