Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaans sukadevlees

Toscaans sukadevlees

Toscaans sukadevlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram sukadelappen
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 uien in parten
  • 3 teentje knoflook in plakjes
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum)
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 deciliter vleesbouillon
  • 400 milliliter gezeefde tomaten
  • mespuntje paprikapoeder of chilipoeder
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 250 gram (grote) witte bonen (pot of blik) uitgelekt
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • ovenvaste braadpan of braadslede
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en de boter en bak het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien en knoflook 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden, de laurierblaadjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de gezeefde tomaten en paprikapoeder erdoor en zet de pan met deksel in het midden van de oven. Stoof het gerecht 4 uur. Controleer na 2 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul dit eventueel aan. Breng voor het serveren op smaak met zout en peper, verwijder de laurierblaadjes en meng de olijven en bonen erdoor. Verwarm even en strooi er peterselie over. Lekker met focaccia of pasta en gestoofde spitskool.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
21 g
vet
30 g
Kcal
545