1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse broodtaart

Toscaanse broodtaart

Toscaanse broodtaart product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s (rood en groen), zonder zaadjes, in reepjes
  • 500 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 8 sneetjes (niet te vers) wit- of bruinbrood
  • 1 pot (300 g) pastasaus
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 4 eieren
  • 200 milliliter kookroom
  • 4 tomaten
  • lage taartvorm van 24-26 cm Ø, ingevet of bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikareepjes, roerbakgroenten, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper 3-4 minuten. Stoof met het deksel op de pan nog circa 5 minuten. Snijd de sneetjes brood diagonaal door en bestrijk ze aan één kant met pastasaus. Leg de sneetjes dakpansgewijs met de saus naar beneden in een cirkel in de taartvorm. Bestrooi met 1/4 van de kaas en verdeel de groenten erover. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en bestrooi met de helft van de overige kaas. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven. Halveer de tomaten en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper, de rest van de Italiaanse kruiden en de rest van de geraspte kaas. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet de tomaten circa 20 minuten bij de taart in de oven. Snijd de taart in punten en serveer met de gepofte tomaten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 910
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie