1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse groentebouillon

Toscaanse groentebouillon

Toscaanse groentebouillon product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakjes pancetta
  • 1 liter bouillon
  • 100 gram haricots verts, gehalveerd
  • 1 kleine courgette, in plakjes of reepjes
  • 4 kleine wortels, in plakjes
  • 150 gram groene asperges, in stukjes van 2 centimeter
  • 125 gram borlottibonen of witte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 3 eetlepels groene of rode pesto
  • ciabattabrood
  • olijfolie
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Rooster de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant. Verwarm de bouillon met de haricots verts, courgette, wortel en asperges en kook zachtjes 7-8 minuten. Schep de bonen en pesto erdoor en warm even mee. Bestrooi de groentebouillon voor het serveren met verkruimelde pancetta. Geef het ciabattabrood met de olijfolie en Parmezaanse kaas er apart bij.
Variatie
• Vervang de pancetta door rauwe ham. • Neem sperziebonen in plaats van haricots verts. • Kies voor bleekselderij in plaats van asperges.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie