Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse groentebouillon

Toscaanse groentebouillon

Toscaanse groentebouillon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakjes pancetta
  • 1 liter bouillon
  • 100 gram haricots verts, gehalveerd
  • 1 kleine courgette, in plakjes of reepjes
  • 4 kleine wortels, in plakjes
  • 150 gram groene asperges, in stukjes van 2 centimeter
  • 125 gram borlottibonen of witte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 3 eetlepels groene of rode pesto
  • ciabattabrood
  • olijfolie
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Rooster de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant. Verwarm de bouillon met de haricots verts, courgette, wortel en asperges en kook zachtjes 7-8 minuten. Schep de bonen en pesto erdoor en warm even mee. Bestrooi de groentebouillon voor het serveren met verkruimelde pancetta. Geef het ciabattabrood met de olijfolie en Parmezaanse kaas er apart bij.
Variatie
• Vervang de pancetta door rauwe ham. • Neem sperziebonen in plaats van haricots verts. • Kies voor bleekselderij in plaats van asperges.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
28 g
vet
21 g
Kcal
365