1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse groentestoof

Toscaanse groentestoof

Toscaanse groentestoof product foto
  • Ingredienten:

  • 125 milliliter olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • mespunt cayennepeper of 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 knolselderij, geschild, in blokjes
  • 2 winterwortels, in dikke plakken
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 400 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 1 pot (ca. 400 g) witte bonen, uitgelekt
  • 150 gram zwarte olijven, zonder pit
  • ciabatta of stokbrood
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de cayennepeper. Schep de knolselderij en winterwortel erdoor en bak deze 3-4 minuten mee. Voeg de courgette, bouillon, gezeefde tomaten en de helft van de tijm en rozemarijn toe en stoof zachtjes 15-17 minuten. Schep de laatste 5 minuten de bonen en olijven erdoor. Breng de groentestoof op smaak met zout en peper. Meng de rest van de knoflook en groene kruiden door de rest van de olie. Serveer de groentestoof met het brood en de kruidenolie.
Variatie
Vervang de tijm en rozemarijn door gemengde Italiaanse kruiden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 72 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie