1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

Toscaanse kipsalade met rucola en druiven

Toscaanse kipsalade met rucola en druiven product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g pasta (strikjes of penne)
  • 400 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 75 g rucola
  • 1/2 kerstomaten, gehalveerd (1/2 bakje)
  • 200 g witte druiven zonder pit voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • mespuntje mosterd
Voorbereiden
Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over. Bak in de tussentijd de kipfilet al omscheppend in hete olijfolie gaar. Snijd de rucola iets kleiner. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Schep de kipfilet, rucola, tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoor.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 79 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 665
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie