Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse paddenstoelenbouillon

Toscaanse paddenstoelenbouillon

Toscaanse paddenstoelenbouillon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 l kruidenbouillon of groentebouillon (van tablet)
  • 250 g ravioli of tortellini gevuld met
  • spinazie of kaas, liefst koelvers
  • 1 citroen
  • blaadjes basilicum
Bereiden
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook met de paddenstoelen 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Kook intussen de ravioli of tortellini en giet deze af. Boen de citroen schoon. Snijd van de helft ervan reepjes van de schil en pers de vrucht. Voeg een beetje citroensap bij de soep. Leg de ravioli of tortellini in diepe warme borden en giet de paddenstoelenbouillon erover. Garneer met reepjes citroen en blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
41 g
vet
14 g
Kcal
335