1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse panzanella

Toscaanse panzanella

Toscaanse panzanella product foto
  • Ingredienten:

  • 1/2 komkommer
  • 1 theel. zout
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 10 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd
  • 12-15 basilicumblaadjes
  • 2 ciabattabroodjes of 1/2 ciabattabrood, niet te vers
  • 4 geroosterde paprika’s (pot), in reepjes
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes
  • 150 g mozzarella in plakjes
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
Voorbereiden
Schil de komkommer gedeeltelijk met een dunschiller zodat er strepen ontstaan. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap er de eventuele zaadjes uit. Verdeel de komkommer in dunne plakjes. Leg deze, bestrooid met zout, met de rode uiringen in een zeef. Schud even op en laat het mengsel uitlekken. Leg de tomaten met de basilicumblaadjes in een kom. Scheur het ciabattabrood met korst in stukjes, sprenkel er een beetje water over en leg de stukjes met de paprikareepjes bij de tomaten.
Bereiden
Dep de komkommer en ui droog. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de komkommer, ui, ansjovis en mozzarella bij de salade en verdeel de dressing erover.
Variatie
De rode ui kan worden vervangen door 2 lente-/bosuitjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie