Toscaanse tonijnreepjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse tonijnreepjes

Toscaanse tonijnreepjes

Toscaanse tonijnreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g sperziebonen, afgehaald
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 500 g tonijnsteak (Vismarine), ontdooid, in repen
  • 3 lenteuitjes/bosuitjes in stukjes van 3 cm
  • 12 groene olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
Voorbereiden
Kook de sperziebonen, peultjes en broccoli in 4 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit de olijfolie, bak de knoflook 1 minuut, schep de tonijn­repen erdoor en roerbak ze voorzichtig 3 minuten op een hoge stand. Schep de groenten erdoor met de bosui, olijven, balsamicoazijn, zout, peper, tijm en basilicum. Verwarm nog 2-3 minuten op halve stand.
Variatie
In plaats van tonijn is tilapia of zalm ook heel lekker.Vervang de peultjes eens door sugarsnaps en tijm en basilicum door groene pesto. Wijnadvies

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
6 g
vet
15 g
Kcal
290