1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tournedos met gepofte knoflook, rozemarijn en rodeportjus

Tournedos met gepofte knoflook, rozemarijn en rodeportjus

Tournedos met gepofte knoflook, rozemarijn en rodeportjus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald
  • 2 takjes rozemarijn
  • zeezout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • 4 tournedos (haasbiefstuk) van ca. 150 g per stuk
  • 3 eetl. koude boter
  • 50 ml rode portaluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de ongepelde teentjes knoflook op het stuk folie met een takje rozemarijn en wat zeezout. Sprenkel er wat olijfolie over en vouw het folie dicht als een pakketje. Leg het pakketje circa 40 minuten in de oven tot de teentjes zacht zijn. Laat tot verder gebruik in het pakketje zitten. Neem ondertussen het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.
Bereiden
Verwarm twee eetlepels van de boter met een takje rozemarijn tot de boter bruist en bak hierin de tournedos om en om in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus de boter af met de port en laat snel op hoge stand 2 minuten inkoken. Klop er van de warmtebron af de laatste lepel koude boter door om de jus te binden en leg het vlees er nog een minuut in terug. Serveer het vlees met een lepel van de jus en een paar teentjes knoflook die op het bord kunnen worden uitgedrukt in de jus.
Variatie
De rozemarijn kan worden vervangen door tijm of salie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 290
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie